Qui Som

Qui Som

El Col·lectiu Ciutadella som la primera Associació de Periodistes Parlamentaris de Catalunya. Ens vam posar en marxa al setembre de 2013, i aspirem a ser el referent professional i social del periodisme polític del país.

El Col·lectiu Ciutadella naix amb la mirada posada en el present i el futur dels professionals de la premsa política catalana i tot allò el que els envolta. Volem fomentar, defensar i promoure un periodisme polític i parlamentari crític, digne, professionalitzat, amb valors, compromès, sense pors i propi del segle XXI.

Volem intentar millorar les condicions de treball dels professionals que el desenvolupen per, alhora, aconseguir que la seva sigui una millor informació que ajudi a la ciutadania a entendre i participar de la vida política amb criteri propi. Volem servir d’interlocutor vàlid, reconegut i autoritzat amb tots aquells agents institucionals i socials que giren dia a dia al voltant del periodisme polític.

Naixem, en definitiva, per dignificar la nostra feina i apropar-la als catalans, contribuint així a la millor evolució del periodisme polític i de la societat.

El Col•lectiu Ciutadella vol ajudar els seus socis i els professionals en general a enriquir el seu producte, i per això prepara ja un seguit de projectes de formació que mantinguin en constant evolució positiva el seu bagatge. De la mateixa manera, som conscients d’on venim i dels excel•lents professionals del periodisme i dels mitjans de comunicació que hi ha, i que poden aportar la seva experiència i el seu bon fer. Per això, també planifiquem ja un calendari d’interessants col•loquis destinats tant a periodistes com a la ciutadania en general. En aquestes xerrades, a més, es combinaran les visions més polítiques i periodístiques amb les opinions d’altres personatges aliens al nostre món. Una barreja que farà més interessant i més atractiva la nostra oferta de col•loquis.

Com que un dels nostres objectius passa per millorar les eines amb les que els periodistes polítics i parlamentaris treballem a diari, ens marquem l’objectiu de recollir les inquietuds dels professionals i elaborar un llistat d’objectius per negociar amb els responsables de les institucions, partits i entitats que poden ajudar a millorar l’entorn de la nostra feina.

De la mateixa manera, l’altra pota que sustenta el Col•lectiu Ciutadella és la projecció del bon periodisme i els bons professionals. És per això que també hi haurà trobades que fomentin la interrelació entre els periodistes parlamentaris. Alhora, el Col•lectiu Ciutadella farà també un encontre anual per reunir el millor i pitjor del nostre entorn professional.

Naixem amb ambició, amb il•lusió, amb la força dels companys de professió i amb totes les ganes de ser el referent del periodisme parlamentari a Catalunya. Som el Col•lectiu Ciutadella i hem arribat per quedar-nos-hi.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *