El Col·lectiu Ciutadella reuneix Torra, Torrent i Cunillera a l’acte públic de presentació i els posa a disposició de la premsa

El Col·lectiu Ciutadella reuneix Torra, Torrent i Cunillera a l’acte públic de presentació i els posa a disposició de la premsa

Barcelona, 6 de setembre de 2018

L’esdeveniment premiarà els periodistes Josep Maria Martí Rigau i Lluís Falgàs per la seva trajectòria i pretén ser un tret de sortida plural del curs polític

El Col·lectiu Ciutadella – Associació de Periodistes Parlamentaris de Catalunya celebrarà el proper divendres 14 de setembre el seu primer gran esdeveniment per fer la seva presentació pública en societat. Per a l’ocasió, ha organitzat un acte que pretén ser un tret de sortida plural d’un curs polític que s’albira potent pel que fa a la informació parlamentària. És per això que el Col·lectiu Ciutadella ha aconseguit reunir en un mateix escenari les figures institucionals més potents de la política catalana i posar-les a disposició dels periodistes en una roda de premsa conjunta.

Així, l’acte comptarà amb el president de la Generalitat, Quim Torra; el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent; i la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera. Tots ells seuran de costat i respondran les preguntes de la premsa, començant així un curs polític que, per les seves procedències ideològiques, potser els separarà, però que els periodistes han aconseguit que oblidin per un dia per respondre a la crida de la professió. No es tracta d’un debat ni un col·loqui, és una roda de premsa conjunta que culminarà l’acte del Col·lectiu Ciutadella i que encarna així la filosofia de l’associació, demostrant que la premsa i els polítics han de mantenir una relació fluïda i plural amb independència del moment polític que s’hi visqui i de l’afiliació ideològica de cada líder que se sotmet a les preguntes dels periodistes.

La presentació pública del Col·lectiu Ciutadella se celebrarà el divendres 14 de setembre a les 17:00 hores, a l’Auditori del Parlament. Però a més de servir per mostrar a la societat civil qui és l’associació i els seus objectius, i ser el tret de sortida del curs polític, l’acte serà també el primer en què l’entitat premiarà companys periodistes per la feina feta. En ser la primera edició del guardó, el Col·lectiu Ciutadella ha volgut premiar dues figures veteranes del periodisme polític. Es tracta de professionals que encarnen experiència, bon periodisme, vocació, esperit crític, pluralitat i rigor demostrades durant anys. Per ser dos referents del periodisme polític i parlamentari de Catalunya, el Col·lectiu Ciutadella lliurarà el seu primer guardó als periodistes Lluís Falgàs (TVE) i Josep Maria Martí Rigau (TV3), i durant l’acte es farà l’entrega del premi.

A l’esdeveniment podran assistir tots aquells periodistes que ho desitgin. Per fer la cobertura informativa, s’hauran d’acreditar –com és habitual a qualsevol acte celebrat al Parlament- a través dels serveis de premsa de la Cambra (premsa@parlament.cat) . En cas de voler assistir com a públic, hauran de conformar presència i inscriure’s a través del formulari que el Col·lectiu Ciutadella farà públic a les seves xarxes socials o amb les invitacions que enviarà l’associació. Han estat convidades també per a estar entre el públic diputats i representants polítics de totes les formacions.

 

Qui: Quim Torra, president de la Generalitat; Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya; Teresa Cunillera, delegada del Govern espanyol a Catalunya.

 

Quan: Divendres, 14 de setembre a les 16.45 h.

 

On: Auditori del Parlament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *