Qui som?

Qui som?

El Col·lectiu Ciutadella – Associació de Periodistes Parlamentaris de Catalunya som un grup de professionals del periodisme que treballem habitualment amb la informació política i parlamentària en l’àmbit català. Hem nascut perquè creiem que cal dignificar el sector, tant internament com de cara a la societat. Sense un bon periodisme polític, no hi pot haver una societat ben informada, i sense bona informació, no hi ha una democràcia real.

Naixem amb la finalitat d’afavorir l’activitat periodística professional dins l’àmbit parlamentari, governamental i polític, treballem en la defensa de les condicions dignes i necessàries per al correcte desenvolupament de la feina del periodistes i en la millora de la formació dels professionals de la informació política. Volem contribuir a la millora de la imatge i la dignificació del periodisme polític i parlamentari, i fomentar el rigor, la professionalitat i la veracitat a la informació política. I arribem amb la intenció d’actuar d’interlocutor amb els poders polítics i institucions en nom dels professionals del periodisme polític i parlamentari.

Per poder fer tot això, el Col·lectiu Ciutadella prepararà i celebrarà jornades de debat i reflexió, trobades sectorials de professionals dels mitjans, reunions amb polítics, públiques i privades, i mirarà d’organitzar cursos de formació i altres activitats directament relacionades amb el sector i els seus professionals.

Pots consultar els nostres ESTATUTS DEFINITIU REGISTRATS per a més informació.

Qui pot ser soci del Col·lectiu Ciutadella?

L’associació està obert a tots aqulls que tinguin interès en el desenvolupament de les finalitats de l’entitat i siguin treballadors en actiu del periodisme polític d’una manera professional. Per a formar-ne part, caldrà complir un d’aquests dos supòsits:

a)Disposar d’acreditació de premsa nominal del Parlament o el Palau de la Generalitat.

b)Poder acreditar que es desenvolupen tasques de periodista d’informació política amb una antiguitat mínima d’un any.

En qualsevol dels dos casos, però, els sol·licitants de la condició de soci hauran d’acompanyar, ineludiblement, la seva petició per a entrar amb l’aval de dues persones que ja en siguin socis, i hauran d’abonar la quota anual establerta. A més, tan bon punt demanis l’ingrés a l’associació, l’oferirem diversos camps on col·laborar, per tal que puguis participar en els grups de treball relacionats amb aquests àmbits des del primer moment.

Com pots fer-te soci?

La forma més senzilla és acudir a alguna de les nostres reunions públiques o enviar la teva petició al correu electrònic cciutadella@gmail.com amb el tema ‘Petició d’alta de soci’ amb la BUTLLETA DEFINITIVA amb totes les dades que et demanem. La secció de Socis de l’Associació analitzarà la informació i si tot és correcte et respondrem amb l’alta com a membre. A la butlleta veuràs que has de dir en quins d’aquests àmbits t’agradaria col·laborar dins de l’associació:

1-Intern (Qüestions econòmiques, subvencions, cerca de finançament, admissió de socis i resolució de conflictes d’interessos, xarxes socials, mailing, promoció d’actes)

2-Actes i esdeveniments (Organització d’actes, trobades i xerrades, disseny i preparació d’una gran trobada anual)

3-Posicionaments públics (Elaboració de manifestos, posicionaments professionals, reclamacions genèriques a mitjans, partits i institucions)

4-Autoorganització (Elaborar una proposta de distribució d’espai de feina al Parlament, i altres decàlegs de condicions mínimes de treball en actes organitzats per partits o institucions).

No t’ho pensis més, i si ets professional de la informació política, vine amb nosaltres!! Ens ho passarem bé, farem fort el sector i treballarem per una informació política i parlamentària digna i amb prestigi.

 

Fes-te soci! Quants més siguem, més forts serem!

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *