Manifest: Solidaritzem-nos

Manifest: Solidaritzem-nos

SOLIDARITZEM-NOS

La crisi ha colpejat durament els mitjans de comunicació i aquestes ferides, lluny de cicatritzar, cada cop són més profundes. Tot i la incipient recuperació econòmica als últims mesos s’han anunciat, materialitzat o estudiat EROs a ‘El Periódico’, ‘El Punt Avui’, ‘El País’ o 8TV i se n’ha parlat molt menys que dels ERO a Alstom, Panrico o Eulen. També els treballadors de TVE han batallat a través d’accions coordinades per aconseguir una televisió pública plural i allunyada de la manipulació, però els grans mitjans no se n’han fet ressò. Per què? Doncs per un vergonyós pacte de silenci que hem de combatre.

El Col·lectiu Ciutadella ni som un sindicat ni ho pretenem, però sí ens agradaria afegir el nostre granet de sorra en aquesta batalla contra la degradació de les nostres condicions laborals. És una guerra difícil de guanyar, però junts podem actuar com a lobby per fer-nos sentir amb més força. Parlem amb els directors de mitjans i fem-los entendre que aquesta protecció endogàmica els pot beneficiar a curt termini però, a la llarga, suposa la mort de la professió.

Si això no surt bé hem de trobar altres vies per coordinar-nos. Hi ha periodistes, polítics i analistes que tenen milers de seguidors a les xarxes socials. Per què no ho aprofitem? Demanem-los col·laboració.

És meravellós tenir una professió que permet donar veu a aquells qui no la tenen, però serà encara millor quan curem la nostra pròpia afonia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *